La nutricionista Elena Piñeiro ens dona 5 bones raons per menjar carn. 

Els objectius nutricionals per la nostra població, elaborats per acreditats organismes tant nacionals com internacionals, insisteixen en el manteniment  d’un pes desitjable, l’augment de la aportació alimentària de micronutrients i la preservació de l’elevada aportació d’àcids grassos monoinsaturats (15-20% de l’energia total ) característics de la nostra dieta mediterrània.

Aquests objectius es tradueixen en representacions gràfiques com la coneguda piràmid alimentària que aconsellen, respecte a la carn i els seus derivats, moderació en el seu consum, que s’han d’alternar amb el de peix i ous i han de representar en el seu conjunt, dues racions diàries, entenent com ració, un ou, 100g de carn o 150g de peix.


La insistència en la moderació respecte al consum de carn i derivats es deu principalment a la seva densitat energètica i important contingut en greix saturat i colesterol, nutrients que s’han de controlar per la seva demostrada implicació en el procés aterogenic. D’altra banda, aquest grup d’aliments constitueix una font excel·lent de minerals biodisponibles, de vitamines del grup B i d’aminoàcids essencials, per el que no s’han de desaconsellar, tot el contrari, ja que tenen especial importància en les etapes en les que les seves necessitats estan incrementades com durant l’adolescència, l’embaràs, la lactància i la tercera edat.​

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, coneixent les propietats nutricionals dels seus productes i també la importància que comporta menjar-los de forma adequada, te la inquietud de informar als seus clients, de forma honesta,  sobre les característiques de la carn i els seus derivats i il·lustrar sobre quina és la manera mes saludable de consumir-los.

En aquest primer missatge de la nostra campanya, es vol incidir sobre les cinc principals raons nutricionals i de salut, per les que es recomanable menjar carn. En missatges posteriors se anirà aprofundint en aquesta línea de informació.

La Veritat a Ta Taula és un projecte per a informar dels valors nutricionals, hàbits, quantitats del consum de carn i de pa. 

Podeu trobar més informació a:

www.facebook.com/veritat.taula
? https://www.youtube.com/channel/UCjDObZ_X1RhOeMskS-t_MKw

https://www.laveritatatataula.cat/5-bones-raons-per-menjar-carn