El Gremi de carnissers i Ral d’Avinyó aixequen el taló dels carnellets a Temporada Alta

El dissabte 8 d’octubre es va estrenar al Teatre Municipal per Temporada Alta l’obra de teatre Art. Després de la representació el Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines van donar a tastar en primícia els carnellets.

Es carnellets són un producte de carnisseria catalana consistent en preparats de carn amb l’aparença del postre típic català de l’època de Tots Sants. Els carnellets s’instauren com a tradició gastronòmica catalana i es poden trobar únicament a les carnisseries i xarcuteries de Catalunya per la celebració de la castanyada i Tots Sants.

Els carnellets que es van servir es van elaborar amb botifarra dolça amb carn de la varietat Ral d’Avinyó, i es van arrebossar amb ametlles. L’empresa càrnica Ral d’Avinyó col·labora estretament amb el Gremi de carnissers i xarcuters artesans de Catalunya a fi de donar a conèixer la seva carn als 270 agremiats del gremi. I també col·labora amb Temporada Alta, fet que ha permès entre aquestes tres entitats la creació d’un concurs a les carnisseries gironines.

Carnellets a Temporada Alta1         Carnellets a Temporada Alta2

Carnellets a Temporada Alta3         Carnellets a Temporada Alta4

Carnellets a Temporada Alta6         Carnellets a Temporada Alta5