Els futurs carnissers i xarcuters es formen amb els “Grans” de l’ofici

El Gremi de Carnissers, Creu Roja i el Programa Incorpora de Fundació Bancària “la Caixa” continuen apostant per a la continuïtat de l’ofici de carnisser

La Creu Roja a Girona conjuntament amb el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines i la Fundació Bancària “la Caixa” realitzaran la segona edició de la formació en Auxiliar de Carnisseria.

En les dues edicions del curs hem comptat amb la participació d’alguns carnissers i xarcuters que ens han ensenyat una part del seu dia a dia, com desfer, muntar una safata d’embotits i formatges, fer farcits, elaboracions innovadores…

  • Masterclass de Montse Arias de la Xarcuteria Sole, que els hi va ensenyar a fer safates de formatges i embotits.
  • Masterclass de l’Albert de Carns Trias de Banyoles del desfet del xai i de les seves elaboracions
  • Masterclass del desfet del porc de la mà d’en Xevi De Cal Xevi.
  • Masterclass de farcits de la mà de Joan Aliu, Mestre Artesà i Carnisser titular de Can Juandó
  • Masterclass de l’especejament de vedella de la mà del Mestre Artesà Enric Torrent de la Carnisseria Can Pelai

Totes aquestes sessions formatives han estat tutoritzades pel mestre artesà Joan Gironell de la Carnisseria Gironell del Mercat del Lleó de Girona. 

Els futurs carnissers també van comptar amb a sort de poder visitar les carnisseries del centre de Girona que els van acollir i explicar el dia a dia dels carnissers.

Aquesta formació forma part del Projecte Punts Formatius del Programa Incorpora de la Fundació Bancària “la Caixa”. Aquest projecte, a través de les formacions ocupacionals, permet millorar l’ocupabilitat de les persones que hi participen. La reedició formativa és fruit de la col·laboració entre el Gremi de Carnissers i el Servei d’Ocupació de la Creu Roja a Girona, que en veure l’èxit de la primera edició, consideren necessari continuar en la tasca d’especialitzar i formar futurs carnissers.

Aquest anterior curs 2017 es va formar a 18 persones i 15 carnisseries agremiades de la província de Girona van participar-hi assumint alumnes en pràctiques als seus centres de treball.

Pel que fa al resultat de la primera edició es valora molt positiu doncs, a banda de formar a futurs carnissers/es, des de la seva finalització a mitjans de desembre de l’any passat fins a l’actualitat, s’han obtingut 11 oportunitats laborals de les quals 9 s’han materialitzat en llocs de treball.

Pel Servei d’Ocupació de Creu Roja aquests són molt bons resultats doncs representa un 50 per cent d’insercions de les persones que van participar en la formació.

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines, considera necessari fer-ne més edicions per tal de donar resposta a les necessitats detectades enguany en les carnisseries de les poblacions de la província més allunyades de Girona i/o pròximes a la Costa Brava. No obstant això, també s’oferirà la possibilitat a carnisseries de Girona i rodalies que estiguin cercant perfils per a treballar.

La Creu Roja a Girona i el Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines aprofiten per a fer una crida a les carnisseries agremiades i als ciutadans/es que vulguin entrar a treballar en l’ofici de carnisseria que no dubtin a posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació de Creu Roja a Girona o amb el nostre Gremi. 

MASTERCLASS