Entrega de diplomes de Mestres artesans a 6 carnissers del Gremi

El dimecres 21 de novembre de 2018 va tenir lloc l’entrega de diplomes de mestres artesans a companys carnissers i carnisseres. Els diplomes els entregava l’honorable Consellera d’agricutura, ramaderia, pesca i alimentació la Senyora Maria Teresa Jordà.

El diploma de Mestre Artesà Alimentari s’atorga a aquells artesans que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l’artesania alimentària, que disposen del carnet d’artesà alimentari i que n’han exercit durant un període de 15 anys.

L’atorgament del diploma significa el reconeixement del mestratge excepcional amb el qual l’artesà exerceix el seu ofici, per la qual cosa només podrà ser atorgat a persones a les quals se’ls pugui acreditar una llarga trajectòria professional reconeguda, domini tècnic del seu ofici, experiència i mèrits de caràcter extraordinari en la seva pràctica.

Els diplomes s’atorguen als artesans que siguin proposats per les entitats de representació i de defensa dels interessos professionals dels artesans.

Els companys carnissers gironins que van rebre aquesta distinció van ser:

ANY 2017 (es van otorgar conjuntament amb els de 2018 ja que l’any passat l’article 155 no va permetre la celebració de l’acte).

  • Mireia Fàbrega Teixidor de la Carnisseria, Cansaladeria i Xarcuteria Casa Daniel de Santa Pau (Garrotxa).
  • Marcel Puigmal Cardoner de la Carnissera Marcel Puigmal de Figueres (Alt Empordà).
  • Miguel Angel Vara Fernández de la Xarcuteria Rolland de Llívia (Cerdanya).

ANY 2018

  • Marc Clusells Baltrons de la Carnisseria Can Queldra de Blanes (La Selva)
  • Eduard Gavinyà Bartrina de la Tocineria Mario de Palafrugell (Baix Empordà)
  • Francesc Maynau Cabezas de la Carnisseria-Xarcuteria Laura de l’Estartit (Baix Empordà).

 

Els 6 van recollir el diploma amb la trempera que ens caracteritza els companys i companyes del nostre ofici. Així com van tenir l’oportunitat de conèixer altres companys dels diferents gremis tan de carnissers, flequers, pastissers i xurrers.