Us presentem la recepta de l’espatlla de xai confitada al forn a baixa temperatura , que la instagramer foodie @neus.foodie ha elaborat pels carnissers i xarcuters i els seus clients.

Recepta per a 3 persones:

  1. Prepararem una safata gran per anar al forn. Hi posarem l’espatlla de xai sencera amb el braó separat per tal que ens hi càpiga millor i ho salpebrarem.

  2. Afegirem les espècies aromàtiques com ara les branques de romaní, la canyella, l’anís estrellat, el gingebre fresc, la ½ llimona sencera i la cabeça d’alls partida per la meitat.

  3. Ho cobrirem amb oli d’oliva i ho posarem al forn a 90° durant 5 hores.

  4. Retirarem la safata del forn, posarem el xai sobre una reixeta per eliminar l’excés d’oli i amb l’oli restant el colarem i el guardarem.

  5. Tornarem a posar el xai a la safata, el pintarem amb una mica de mel i el posarem al forn a 200° durant 5 minuts per banda, simplement per daurar-lo i donar-li un punt cruixent.

  6. A l’hora de servir el podem tallar a trossos tamany ració o bé desossar-lo i esmicolar-lo a trossets i presentar-lo en forma de timbal acompanyat d’arròs o patates i la salsa que més t’agradi.