FEM XARXA. Tanquem cercles.

FEM XARXA, tanquem cercles

Segons el DIEC una xarxa, d’entre les moltes de les seves definicions, és un Conjunt de coses o de persones enllaçades entre elles.

Aquest és el sentit de moltes de les accions que des dels Carnissers Gironins volem potenciar. Partim de la premissa que nosaltres com a sector som productors locals. Transformadors de matèries primeres, en productes amb un alt valor afegit i de cultura gastronòmica. No som diferents doncs, que els formatges, els viticultors, els flequers, els pastissers… i un llarg etcètera d’oficis que tenen cura, sempre de la qualitat i de la procedència dels productes.

Per això la crida és clara: fer xarxa amb tots els sectors agroalimentaris, els quals tenim molt de comú i poc de diferent.

A Girona, per exemple ja fa 2 anys que es va començar a fer xarxa amb els ramaders a través del projecte Ramats de Foc i enguany amb la GRAN necessitat que molts productors locals, tenen de vendre l’estoc que no ha pogut absorbir l’Hosteleria en temps de covid, hem creat una nova xarxa entre carnissers i formatgers. Són petites accions, com les formigues, però si les fem els més de 250 carnissers gironins i perquè no els més de 1500 carnissers catalans, seran GRANS accions fetes per un sector amb trempera i amb ganes d’avançar cap a la sostenibilitat, l’aposta cap al sector local i tancar els cercles de tots els actors que fan possible l’economia circular.

Ara bé, sense deixar de dir: que els carnissers SOM PART D’AQUESTA ECONOMIA CIRCULAR, que Som productors i a més venem productes de PRODUCTORS LOCALS. Som comerç, vida i seguretat a les ciutats. Som Ofici i Mestratge.

Que els productors locals NO ENS OBLIDIM, que estem en la cadena, que aixequem la persiana cada dia, amb els seus treballadors i grans costos, i malgrat això seguim. Per tant allà on hi hagi un carnisser, una botiga de barri,… els productors no ENS OBLIDIN, repetim. Que ens tinguin en compte com l’opció natural de venda dels seus productes. I que apostin per la nostra expertesa, saber fer i prescripció als clients. Som els farmacèutics del bon menjar i dels bons productes i els sabem receptar, explicar, i vendre. Tanqueu el cercle amb nosaltres, no sense nosaltres.

No som una o vàries cadenes d’alimentació que surten com un bolets agafant els valors que són nostres, dels mercats, de les carnisseries, xarcuteries, alguns som centenaris i tenim al darrera generacions de feina ben feta.

Podem aconseguir-ho entre tots,

Amb perseverança, valor i esforç.

Estem aquí, seguim oberts amb un somriure (al darrera les nostres mascaretes).

NO ENS OBLIDEU

Sílvia Aliu

Presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines