Premis a la Iniciativa Comercial 2007 · Premis a la Qualitat en la Formació · Premi Medi Ambient
Membres de la Federació Catalana i Fundació Oficis de la Carn
Col·labora amb Immunitas Vera, associació d'al·lèrgics alimentaris de Catalunya
facebook
Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines
Finca Camps i Armets s/n, 2ª planta, 17121 Monells, Girona
Tel. 972 630 406 · Fax 972 630 881
Horari: dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 18 hores
info@gremicarn.com · Veure plànol de situació
videos
  Presentaci
Presentaci

Dijous Gras 2012 a Girona

Taller de Pa i Botifarra a la Fira Sant Narcis
 
>> 
fotos
   el gremi
El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines és una de les associacions més actives de la província.
El Gremi planifica i executa nombroses propostes d’interès pel carnisser i el seu client any rere any.
El Gremi esta integrat dins la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers Xarcuters que aglutina els carnissers d’arreu de Catalunya.

La tradició de l’ofici de carnisser es tan antiga com l’inici de l’activitat del comerç. És per això que el 2 de juny de 1977 un grup de carnissers de diferents comarques va constituir la "asociación provincial de carniceros y charcuteros de Gerona", embrió de l’associació que es coneix avui en dia.
Actualment el Gremi esta format per més de 350 carnissers d’arreu de les Comarques Gironines i disposa de més de 500 punts de venta oberts al públic.

El Gremi sovint ha sobrepassat la seva naturalesa principal per convertir-se en promotor d’esdeveniments que involucren la població, fent-la participa d’activitats que fomenten el civisme i la bona imatge del carnisser. Per exemple l’any 2004 el Gremi va aconseguir crear la botifarra dolça més llarga del món com a homenatge a Salvador Dalí, tot un repte que va ser superat gràcies a l’esperit de cooperació i les il·lusions de molts carnissers.
A l’any 2008 el Gremi va posar en marxa la campanya de les bosses biodegradables "Carn de confiança amb el millor envàs", per aconseguir sensibilitzar a la població a través de les carnisseries sobre la necessitat d’eliminar l’excés de plàstic. Campanya per la qual ens varen atorgar el Premi Medi Ambient.
A l ‘any 2009 el Gremi va donar a conèixer els avantatges de l’elaboració artesana al Fòrum Gastronòmic de Girona, demostrant als professionals - cuiners i restauradors - que poden comptar amb els carnissers i xarcuters artesans per donar un valor afegit al seu servei.

Cada any el Gremi col·labora amb institucions sense ànim de lucre de diferents àmbits i compta amb la participació activa de molts carnissers.

 • Fundació de la Marató de TV3
 • Associació Catalana de Lluita conta el càncer
 • Caritas
 • Centre de beneficència de Figueres
El Gremi intenta donar resposta a les necessitats que s’ofereixen dia a dia amb temes com:
 • Control sanitari
 • Comerç
 • Consum
 • Hisenda
 • Treball
 • Prevenció de riscos
 • Decoració
 • Estratègies de venda
 • ...
D’altra banda el Gremi també ofereix serveis a traves dels professionals de la seva seu de forma telemàtica i/o telefònica. Els temes de major interès son difosos a partir del butlletí mensual Gremi Informació i trimestralment amb la revista Gras i Magre de la Federació Catalana.

A partir de les informacions, xerrades i formacions que realitza, intenta obtenir una qualitat optima en tots els processos d’elaboració i en els productes dels seus agremiats, d’aquesta manera cada carnisseria associada pot donar una confiança total al seu client i combinar les formules tradicionals d’elaboració amb la darrera tecnologia, aquesta convergència entre tradició i innovació es un fet identificatiu del Gremi. Les carnisseries associades disposen d’una placa distintiva del Gremi que això ho acredita.

Cada mes i amb diferents comarques es realitza una jornada comarcal on es tracten temes de caire local, aquesta trobada s’ha convertit en un punt de suport pels carnissers d’una zona concreta.

Tots els agremiats disposen dels serveis i dels productes de més de 20 empreses especialitzades amb la seva material amb unes condicions econòmiques i privilegiades i un tracte preferent. En determinats casos els agremiats gaudeixen de serveis en exclusiva.

El Gremi compta amb un programa anual de formació en manipulació d’aliments que es realitza arreu de les Comarques Gironines, es tracta d’un programa personalitzat tant per tipus de matèria com per tipus d’empresa, si es necessari s’organitzen cursos específics per millor el dia a dia de la feina.

Existeix un vincle molt important amb l’Escola de Capacitació Agrària de l’Empordà, centre de formació reglada de l’ofici d'on han de sortit els professionals de dema.
També cal destacar la col·laboració amb l’IRTA ( Institut de Recerca i Tecnologia Alimentària ) especialitzat en la recerca i la innovació en productes derivats de la carn.
      destacats

empreses col·laboradores
© 2010 Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines. Finca Camps i Armets, s/n, 2a planta. 17121 Monells, Girona.
Tel. 972 630 406 · Fax 972 630 881 · E-mail: info@gremicarn.com