Inscriu-te al Concurs de Botifarra de Perol

El dia 30 d’octubre de 2017, coincidint en Fires de Girona, es farà al Palau Firal el concurs per triar la millor botifarra de perol d’enguany.

El concurs organitzat pel Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines i amb la col·laboració de Girona Excel·lent, entitat que el Gremi hi està present com a col·lectiu, pretén trobar d’entre totes les botifarres de perol que s’hi presentin la millor, en quan a vista, olfacte i gust.

El període d’inscripcions s’obrirà el dia 9 d’octubre fins al dia 20 d’octubre.

Les bases i els fulls d’inscripcions us els podreu descarregar .

BASES_DEL_2on_CONCURS_DE_LA_BOTIFARRA_DE_PEROL

FULL D’INSCRIPCIÓ: INSCRIPCIO_PEROL.01 (1)

(podeu enviar el full d’inscripció a info@gremicarn.com)

Article de la Gastroteca

http://gastroteca.cat/ca/fitxa-productes/botifarra_de_perol/

Botifarra de perol, botifarra de parracs

És un embotit cuit de porc que és típic de les comarques gironines i del Maresme. Rep el nom “del perol” ja que fa referència al recipient on es produeix la seva cocció.

Antigament es feia amb les carns que anaven a la caldera: cap de porc, ronyó, perdiu, cor,… Actualment s’elabora sel·leccionant carns nobles del porc i s’utilitza carn del cap i de l’espatlla, cansalada, papada, freixures, sal, pebre negre i sang, tot cuit. En resulta un embotit molt saborós i melós, que el fan molt apreciat. Es pot consumir al natural o bé es pot deixar assecar com una secallona i així és el gust una mica mes fort. També es menja a la brasa, fregida o esparracada, tot acompanyant llegums o vedures.
Categoria: Embotits.
Informació complementària:

Es pot trobar en força xarcuteries d’arreu de Catalunya, especialment en les situades prop de les zones de producció.

Atributs i propietats nutricionals:Elaborat a base de carn, greix, cotnes, freixura i sang del porc, és un aliment molt energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d’alt valor biològic i vitamines del grup B. Pel fet de contenir la sang del porc, es converteix també en una excel•lent font de ferro. Dins d’una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.