Per dijous gras Botifarra d’Ou dels carnissers menjaràs

En motiu del dijous gras o dijous llarder, que enguany es celebra el dia 28 de febrer de 2019, el Gremi ha fet vàries accions per promocionar aquest producte tradicional i típic del carnestoltes. Un producte que es troba a les carnisseries i xarcuteries artesanes de Catalunya.

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines és una entitat sense ànim de lucre que representa més del 80% de les carnisseries artesanes del nostre territori i té entre les seves funcions: informar, promoure i compartir tot allò relacionat amb les carnisseries i xarcuteries artesanes.

Les carnisseries artesanes gironines han promocionat la botifarra d’ou a través de les xarxes socials, dels seus punts de venda i també de les escoles.

A través de les xarxes socials, han difós al facebook del Gremi (www.facebook.com/gremicarngirona) i instagram dels carnissers (www.instagram.com/carnissers)les fotografies de les seves botifarres d’ou, tan les normals com les especials.

Més de 20 varietats de botifarra d’ou es poden trobar arreu de les carnisseries; d’ou amb remenat d’alls tendres, gambes; d’ou amb bolets; d’ou amb escalivada; d’ou amb sobrassada; d’ou amb patates xips; d’ou amb calçots; d’ou amb espinacs, panses i pinyons; d’ou amb verdures; d’ou amb xocolata, etc.

Als punts de venda el Gremi ha proporcionat un tríptic informatiu amb dibuixos il·lustratius del que es necessita per a fer la botifarra d’ou. Els carnissers que  han volgut han difós aquest tríptic a les escoles més properes amb l’objectiu de difondre la botifarra d’ou als més petits i als seus pares.

Pels que volgueu saber de primera mà què és la botifarra d’ou i com es menja els següents punts de ben segur que us interessaran.

Què és la botifarra d’ou?botifarra d'ou

 • Producte típic català
 • Pròpia del Dijous Gras o Dijous Llarder
 • Forma: ferredura
 • Color: Groga
 • Tacte: Tou
 • Gust: Melós

Quins ingredients porta la botifarra d’ou?

 • Amb tripa de porc
 • Amb carn de porc: papada i panxeta
 • Amb sal que és el millor conservant
 • Amb ous de gallina

Qui fa la botifarra d’ou?BOTIFARRA-OU-2-2-209x300

 • Els carnissers artesans. Cada carnisser té la seva   Fórmula Màgica, per això d’un carnisser a l’altra varia el to groc, la mida i el gust. Això sí un cop embotida (barreja de la carn trinxada + ous + sal) s’ha de fer bullir i penjar amb el fil de carnisser.

Quan fa el carnisser la botifarra d’ou?

És tradició que per Dijous Gras es mengi la Botifarra d’Ou, també la coca de llardons i les truites.

Què es celebra per Dijous Gras?

Primer dia del Carnaval que és el preludi de la Quaresma. Abans no es podia menjar ni carn ni ous els 40 dies de la Setmana Santa.

Com es menja la Botifarra d’Ou?

Amb un bucinet de pa com embotit.

PROJECTE FORMATIU PER A LES ESCOLES

CONCURS DE LA MILLOR BOTIFARRA D’OU ARTESANA DE CATALUNYA

imatges botifarra d'ou

La pots trobar a qualsevol carnisseria artesana del teu poble. Així com altres especialitats: d’ou amb xips, amb xoriç, amb llardons, amb botifarra dolça, amb remenat d’alls tendres, amb xocolata…

Bon Carnestoltes i Bon Dijous Gras.

Si vols el material per a celebrar el dijous gras a les teves carnisseries-xarcuteries te’l pots descarregar aquí: MATERIAL CAMPANYA