Posa els peus a taula sense quedar com un porc

POSA ELS PEUS A TAULA, sense quedar com un porc

Actualment a Ripoll i algunes poblacions del Ripollès, i antigament algunes poblacions de l’Empordà, celebren el dia de Tots Sants amb Peus de Porc o Mans de Ministre a la Taula.

Des del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines, hem ideat una campanya pel consumidor que es transmet a través de cartellera i les xarxes socials amb el lema: “Posa els peus a taula, sense quedar com un porc”.

Els peus de porc són un dels plats de la cultura gastronòmica catalana, amb moltes receptes, des de bullits amb oli, sal i pebre, guisats, gratinats a la brasa amb mil i un acompanyaments: cargols, tomata, pinyons, prunes, etc.

La campanya l’hem fet amb l’objectiu que qui vulgui penjar la cartellera altres dies que no siguin l’1 de novembre i que sigui el dia de peus de porc cada dia que el client vulgui.

Els peus de porc contenen moltes proteïnes i  són una font important de vitamines del grup B; contenen gran quantitat de col·lagen en la seva composició, però també contenen greixos.