Presentació oficial de les hamburgueses amb allioli a la Fira de l’allioli de Creixell

El Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines amb els seus 270 agremiats arreu del territori gironí ha promocionat la creació d’hamburgueses amb allioli i la incentivació de la innovació i creació de nous elaborats als més dels 75{c7963d031547dda7395dbadf0ad22d69b61984ed7bdf78b04205d30c3009f62e} punts de venda que representa.

El dia 11 de maig a les 12 del matí al Museu del Joguet de Figueres, s’ha presentat oficialment la XXVI Fira-Festa-Concurs de l’allioli de Creixell, Alt Empordà, que tindrà lloc el dia 28 de maig de 2017 a Creixell.

Una Fira que any rere any compta amb projectes organitzats per a entitats diferents però amb un denominador comú: l’allioli. Enguany el Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines és el que gràcies als seus 270 agremiats organitza per la Fira un projecte de recerca d’hamburgueses amb allioli.

Dos mesos abans el Gremi va difondre internament un cartell que demanava als agremiats que elaboressin i innovessin hamburgueses amb allioli. La base de la carn era lliure, altres ingredients també, la única condició era que havia de portar allioli.

La campanya de recerca es va concloure amb la tria de 16 hamburgueses molt diferents entre elles i elaborades per diferents companys carnissers. Amb bases de xai, porc, pollastre, vedella i molts ingredients diferents i naturalment l’allioli.

La denominació per part del Gremi, d’aquestes hamburgueses, s’ha d’adaptar a normativa, i és per això que en el cartell hi consta la paraula rus enlloc d’hamburguesa. Hamburguesa només pot ser carn picada, sal i pebre i si porta algun ingredient més se l’ha de denominar “burguer meat” tot i que la gran majoria de carnissers han adaptat la paraula anglesa cap a rus, recordant temps passats amb la paraula bistec rus.

Les hamburgueses es van poder degustar a l’acte oficial de presentació i a la pròpia Fira esmorzar. I moltes d’aquestes hamburgueses també les podreu trobar a les carnisseries del Gremi.

Les hamburgueses amb allioli s’han pogut degustar a la presentació gràcies a la cuina mòbil, muntada per Alfons Navarra de la Carnisseria Navarra de Peralada, de la qual el gremi i tots els seus agremiats ens son propietaris: el Poble a Poble i gràcies també als companys carnissers que han ajudat a la bona execució de l’acte. Les hamburgueses amb allioli també es podran degustar a l’esmorzar de la fira-Festa-Concurs de l’allioli de Creixell que enguany es celebrarà el diumenge 28 de maig.

image2

image1

Us adjuntem el llistat de les hamburgueses resultants del projecte Carnisseria Xarcuteria Pelai de Sant Climent Sescebes:

Hamburguesa de vedella, porc i botifarra negre amb gelatina d’allioli

Hamburguesa de perol, amb mongetes seques i allioli

Carnisseria Gironell de Girona:

Hamburguesa de vedella, tomata seca, oliva negra i allioli

Carnisseria Valls de Llançà:

Hamburguesa de conill amb allioli d’all negre

Hamburguesa de xai, especies i allioli

Coulant amb pa (ingredients: carn de porc, sal, pebre, all, julivert, pa torrat i allioli)

Coulant amb sèmola (ingredients: carn de xai, especies, allioli i sèmola)

Carnisseria Joan Vila Plana de Figueres:

Hamburguesa de peus de porc i allioli

Hamburguesa de carn de perol i allioli

Carnisseria Marcel Puigmal de Figueres:

Hamburguesa de pasta de botifarra i allioli

Carnisseria Joan Costa de Figueres:

Hamburguesa de pollastre, escalivada i allioli

Hamburguesa de vedella amb bolets i allioli

Hamburguesa de porc amb vedella, ceba i allioli

Can Juandó de Girona:

Hamburguesa de xai, porc, espàrrecs verds i allioli

Carnisseria Santi de Bellcaire d’Empordà:

Hamburguesa de carn de poltre, pèsols i allioli

Hamburguesa de pollastre, espinacs, pinyons, panses, pa torrat i allioli

cartell

ALLIOLI CREIXELL-2017-2 (1)

TALLER AVIA REMEI - CREIXELL-2017

ALLIOLI CREIXELL-2017