VIATGE GASTRONÒMIC: Experiència ROQUEFORT

La casa col·laboradora Comercial Amat – IBERCONSEIL, el seu proveidor Roquefort Papillon i el Gremi van organitzar la jornada de dos dies: l’EXPERIÈNCIA ROQUEFORT.

La jornada va començar amb una visita en diumenge al mercat Vicor HUgo. Un mercat experiencial on els companys van poder degustar formatges, vins, ostres i altres curiositats gastronòmiques franceses.

Posteriorment vam anar cap a Millau i tots els companys vam poder xerrar sobre el sector, productes… i ja cap al tard vam visualitzar a l’horitzó el pont de Millau, fantàstica obra arquitectònica.

A la nit els companys d’Amat i Iberconseil ens esperaven a l’hotel amb una fantàstica degustació de formatges de Roquefort Papillon. Vam poder gaudir de tota la gamma de productes d’aquesta marca familiar i de gran qualitat situada en la mítica ciutat de Roquefort. Ens van ensenyar el nou Tomme de la marca, i les peces petites, i com no l’etiqueta negra, l’orgull de l’empresa.

L’endemà al matí a les 6, l’autocar de Viñolas ens esperava a la porta per anar a visitar a una granja d’ovelles. La millor lliçó que ens van donar: que tenen garantida la llet per a la marca Papillon.

Un cop enllestida la visita a la granja, ens vam encaminar cap a la fàbrica on fan els formatges roquefort. Vam poder viure tot el procés, des de el procés de barreja de la llet, el quall, el tall, la introducció del penicilinium, el premsat, el marcat, el puntxat, la maduració, la introducció a les caves naturals, l’emboltori, la mesura de qualitat, l’etiquetatge i la distribució.

Un cop acabada la visita vam tornar a l’hotel, vàrem dinar i ja vam marxar un altre cop cap a Catalunya.

L’experiència roquefort si l’haguéssim de definir amb vàries paraules serien: companys, amics, bon menjar, somriures, nous coneixements i sobretot molta xerrera del sector.