Els alumnes de l’escola AGRÀRIA de l’empordà guanyen el concurs fem bullir l’olla

Van presentar el plat d’onades de tramuntana

El passat dimarts 17 de març va tenir lloc a Palafrugell la final del concurs gastronòmic Fem Bullir l’Olla. El concurs, convocat i organitzat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, va reunir a una seixantena de grups de diferents escoles del Baix Empordà, que es van presentar una recepta de cuina amb productes de l’Empordà.

Les bases del concurs establien que els productes havien de ser de l’Empordà, i que no podien superar els 20€ de preu de cost per a quatre persones. Dels 120 alumnes que s’hi van presentar, només 6 grups de 2 alumnes van passar a la final. Una final que consistia en l’elaboració dels plats in situ i el conseqüent tast per part d’un jurat especialitzat en productes de l’Empordà, en la restauració i en la crítica gastronòmica.

La botifarra dolça, la poma, la ceba de Figueres, l’arròs de Pals, entre d’altres com les gambes, els peus de porc, van ser els ingredients que molts alumnes van escollir per a la creació dels seus plats.

El plat guanyador de l’apartat de postres va ser el Timbal de poma i botifarra dolça.

I el plat escollit com a guanyador, va ser “onades de tramuntana”, fet per l’Ignasi i la Carme, de l’Escola Agrària de l’Empordà, els quals van destacar la gran il·lusió que els va fer poder participar i guanyar ja que venien d’una escola no dedicada a l’hostaleria.concursants productes de tramuntana

El plat onades de Tramuntana es tractava d’albergínies farcides amb carn picada i botifarra dolça, amb poma i sofregit de ceba. La curiositat del plat és que la “mussaca” la van aixecar i des de la vista aèria del plat emulaven onades tocades per la tramuntana de l’Empordà. I acompanyades de gotes de beixamel per a decorar el plat.

La directora de l’Escola, la Senyora Teresa Colell, va remarcar que els plats no els haguessin pogut fer sense l’ajuda del Gremi de Carnissers i Xarcuters de les Comarques Gironines, entitat que els va ajudar i assessorar en la preparació del plat i en la introducció de la botifarra dolça en la base del sofregit i la carn picada. El President del Gremi, el senyor Ricard Josep Llavallol, comentà que va ser un plaer assessorar a uns nois que mostren ganes, talent i amor pels productes de la nostra terra.