Cuinats Jotri presenta els nous plats de cuina tradicional catalana actualitzada

El projecte compta amb Salvador Garcia-Arbós, periodista i gastrònom gironí

Cuinats Jotri ha presentat la nova línia gastronòmica que recupera i actualitza plats tradicionals de la cuina catalana.

La presentació ha anat a càrrec de Francesc Baltrons, responsable de R+D de Cuinats Jotri i Salvador Garcia-Arbós, periodista i gastrònom que col·labora en aquest projecte. A la presentació han explicat el per què de cada plat, que en aquesta ocasió es tractava de la Poma de “relleno” i el Cim i tomba, la seva història i recorregut, i com se’n pot gaudir a la taula de la mà de Cuinats Jotri. 

El Cim i tomba està fet a partir d’ingredients de proximitat com són la rajada, les patates, l’all i les ametlles que converteixen la recepta en un dels platillos més representatius de la cuina marinera de Tossa de Mar. Per la seva banda la Poma de “relleno” està elaborada a partir de poma, carn, melindros i torró que s’integren per recuperar aquesta relíquia de la cuina medieval més empordanesa.

Aquest projecte pretén actualitzar una desena de receptes de plats de la cuina tradicional catalana. Al novembre, en un acte amb motiu del Fòrum Gastronòmic de Barcelona es donaran a conèixer nous plats de cinquena gamma de Cuinats Jotri, i posteriorment la resta en successives presentacions.

En el acte hi van assistir nombrosos cuiners i personalitats del món de la gastronomia, així com també el Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines. Cuinats Jotri i el Gremi tenen una relació molt estreta des de fa molts d’anys. Els productes de Cuinats Jotri es poden trobar en moltes de les carnisseries de les comarques gironines.

Salvador Garcia-Arbós
Salvador Garcia-Arbós, nascut el 27 de febrer del 1962, és escriptor i periodista. Col·labora mensualment a la revista Cuina i al programa de Catalunya Ràdio “Un Restaurant Caníbal a Berlín”. També amb Paula Molés presenta setmanalment el microespai Tips, de Catalunya Informació. És un dels fundadors de @7caníbales, un dels mitjans digitals gastronòmics més prestigiosos i influents en espanyol a tot el món, Premio Nacional de Gastronomía a la millor Publicació Periòdica Digital 2018.