Curs de carnissers per aprendre a fer carnellets!

Ja fa alguns anys enrere que alguns dels agremiats d’arreu de Catalunya van crear als seus punts de venda els panellets de carnisseria…

Arran de les reunions entre Gremis va sorgir aquesta nova paraula, carnellets, per a definir una boleta rodona de carn, ja sigui dolça o salada, i arrebossada de festucs, ametlles, coco, xocolata…i que és fàcil de vendre per la castanyada i Tot Sants, a part de que estan boníssims i criden molt l’atenció.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Carnellets

El dijous 20 d’octubre, el mestre artesà Toni Seli, d’ofici carnisser i formador, va convidar al seu obrador de Torroella de Montgrí a tots els carnissers del Gremi que volguessin aprendre a fer Carnellets.

El curs va anar molt bé i va servir per a que 10 carnissers es formessin i agafessin idees per a elaborar els carnellets als seus punts de venda.

En total es van fer més de 300 carnellets amb botifarra dolça, feta amb carn Ral d’Avinyó. I aquests carnellets els faríem arribar a tots els seguidors de l’UNI Girona al pavelló de Fontajau.

Van apendre a fer de diferents especialitats tots amb botifarra dolça.

Se’ls hi va informar que també podien trobar-ne de carnellets amb carn crua per a que el client se’ls pogués fer al forn, idees que trobareu en aquest enllaç.

Imatge Carnellets     Carnissers fent carnellets

Carnissers fent carnellets1